Kongsvinger Festning ligger på en høyde på den nordlige delen av byen, med utsikt over Glomma. Festningen ble bygget på slutten av 1600-tallet og har aldri vært beleiret eller erobret, men har en svært stor strategisk betydning for forsvaret av det sydlige Norge.
Kongsvinger Festning legger til rette for mange ulike kunst- og kulturuttrykk, opplevelser, rekreasjon og næringsvirksomhet. Festningen er åpen for alle og vi anbefaler en tur opp for å se på dette flotte forsvarsverket.
For mer informasjon: http://www.forsvarsbygg.no/festningene/Festningene/Kongsvinger-festning/

Den eldste og vernede bydelen Øvrebyen, som du finner på Kongsvingers nordlige del, ble i 1975 regulert til Norges første antikvariske område. Den utviklet seg fra leiren av arbeidere og militært personell som oppstod sammen med Kongsvinger Fetning i 1682. Bebyggelsen består for det meste av trehus som daterer seg fra tidlig 1700-tall. Flere av husene er fredet og hele bydelen er vernet.
Her kan du spasere i gatene og se hvor Jonas Lie og Dagny Juel voks opp. Her finner du også et par koselige butikker og en kafeteria.

Kun 20 minutter fra Kongsvinger finner du Magnor Glassverk som ligger i sentrum av Magnor. Magnor Glassverk ble grunnlagt i 1896 og her lages det glass og krystall av dyktige håndverkere. Vinger Hotell samarbeider med Magnor Glassverk og dere kan se mange av deres flotte kreasjoner rundt omkring på hotellet.
For mer informasjon: http://www.magnor.no/no/

Charlottenberg er ypperlig for deg som ønsker å dra på ”Harry handel” i grenseland. Følg riksveg 2 i ca 30 minutter så er du framme. Her kan du shoppe alt fra mat til klær og spasere rundt i den hyggelige lille byen som ligger et par km fra Charlottenberg köpcentrum.

Scroll to top